2012. december 26.

Csicseriborsós lepény ricottával

Hozzávalók:

A tésztához
  • 400 gr fehér liszt
  • 125 gr csicseriborsóliszt
  • 15 gr friss vagy 1 zacskó (7 gr) száraz élesztő
  • 310 ml meleg víz
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1/2 teáskanál só
A rátéthez
  • 125 gr ricotta
  • 125 ml paradicsomszósz vagy darabos paradicsomkonzerv
  • 100 gr fekete olajbogyó
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Az élesztőt, a cukrot 125 ml vízben 15 perc alatt felfuttatjuk. A kétféle lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a maradék vizet. Sima és rugalmas tésztát gyúrunk.
Két órára félrerakjuk kelni. Olajjal kikenünk négy kisméretű, téglalap alakú sütőformát. A tésztát négyfelé osztjuk. Kissé lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egyenként a sütőformába simítjuk. Rátesszük a paradicsomszószt vagy a konzervparadicsomot, és 30 percig hagyjuk kelni. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-s fokozat), és 25 percig sütjük a lepényeket. A sütőből kivéve rárakjuk a ricottát, az olajbogyót, és meglocsoljuk olívaolajjal. Még 5 percig sütjük, majd forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!