2012. december 15.

Olajbogyós rizs

Gyors, egyszerű vegán étel 4 személyre

Hozzávalók:

  • 350 gr olasz rizottó- vagy más rizs
  • 8 evőkanál fehér bor
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 2 citrom leve
  • 4 összevágott paradicsom
  • 8 nagy, kimagozott, negyedelt fekete olivabogyó
  • 1/2 szeletelt hagyma
  • 1/2 összemorzsolt csilipaprika
  • 4 friss bazsalikomlevél
  • 1 evőkanál finomra vágott majoránna
  • 1 evőkanál extraszűz olivaloaj
Elkészítés:
Sós, forró vízben 15-18 perc alatt megfőzzük a rizst, majd leszűrjük. Előmelegített tálalóedényre tesszük. A hagymát az olajon megpároljuk. Hozzáöntjük a bort és a borecetet. A levét elfőzzük. Beletesszük a paradicsomot, a citromlevet, a csilit, a majorannát, a bazsalikomot, az olajbogyókat. Időnként megkeverve 7-8 percig főzzük. A rizsre öntjük, forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!