Hozzávalók:
- 350 gr olasz rizottó- vagy más rizs
- 8 evőkanál fehér bor
- 1 evőkanál vörösborecet
- 2 citrom leve
- 4 összevágott paradicsom
- 8 nagy, kimagozott, negyedelt fekete olivabogyó
- 1/2 szeletelt hagyma
- 1/2 összemorzsolt csilipaprika
- 4 friss bazsalikomlevél
- 1 evőkanál finomra vágott majoránna
- 1 evőkanál extraszűz olivaloaj
Elkészítés:
Sós, forró vízben 15-18 perc alatt megfőzzük a rizst, majd leszűrjük. Előmelegített tálalóedényre tesszük. A hagymát az olajon megpároljuk. Hozzáöntjük a bort és a borecetet. A levét elfőzzük. Beletesszük a paradicsomot, a citromlevet, a csilit, a majorannát, a bazsalikomot, az olajbogyókat. Időnként megkeverve 7-8 percig főzzük. A rizsre öntjük, forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!