2012. december 22.

Sonkás, sajtos és avokádós quesadilla

Az ünnepekre jó ha betárazunk pár variálható alapanyaggal, így nem érhet minket meglepetés, ha elfogy a kenyér... :-) de egyszerűen vihetünk így változatosságot hétköznapi étkezésünkbe is ha netán a terveink között szerepel étrendünk színesebbé tétele.

Hozzávalók:
  • 4 nagy, mexikói tortilla
  • 60 g rukkola
  • 8 szelet svájci sajt
  • 4 nagy szelet sonka
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 kimagozott, vékony szeletekre vágott avokádó
  • olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A tortillákat kiterítjük egy tiszta munkafelületen. Valamennyit lefedjük a sonkaszeletekkel, majd megkenjük majonézzel. A tortillák feléig rárakjuk a szeletekre vágott avokádót, a sajtot és a rukkolát. Sózzuk, borsozzuk. A tortillák mindegyikét félbehajtjuk. Felmelegítünk egy nagy serpenyőt. Megspricceljük olajjal a tortillákat. Mindkét oldalukat aranyszínűre és ropogósra sütjük, ez körülbelül 2-3 percet vesz igénybe. Melegen tálaljuk.
(Lányomnál elsöprő sikert aratott, és ez nagy szó! :-) )

1 megjegyzés:

Köszönöm hozzászólásodat!