2012. december 27.

Zöldségleves zöldbabbal

Hozzávalók:
  • 1,5 l hideg víz
  • 200 gr rizs
  • 150 gr friss fejtőbab vagy vörös vesebab vagy szárazbab
  • 100 gr zöldbab
  • 350 gr kockára vágott burgonya
  • 200 gr kockára vágott sárgarépa
  • 100 gr kockára vágott zeller
  • 150 gr kockára vágott cukkini
  • 200 gr érett lucullus paradicsom
  • 1 db finomra vágott hagyma
  • 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1 csomó finomra vágott petrezselyem
  • 1 szál finomra vágott bazsalikom
  • 4 evőkanál extraszűz olivaolaj
Elkészítés:

Ha szárazbabból készítjük a levest, 12 órára beáztatjuk a babot. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. A paradicsomot egy percre forró vízbe tesszük és a héját lehúzzuk. Feldaraboljuk. A hagymát és a zellert olajon megpároljuk, hozzáadjuk a sárgarépát, a cukkinit, a burgonyát és felöntjük másfél liter vízzel.
Felforraljuk, sózzuk, letakarjuk. A friss babot 20-30 percig, a szárazat másfél órán át főzzük.
Elkészülte előtt 15 perccel hozzáadjuk a rizst, az aprított fokhagymát. Ha kész, petrezselyemmel és bazsalikommal díszítjük. Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!