- 1,5 l hideg víz
- 200 gr rizs
- 150 gr friss fejtőbab vagy vörös vesebab vagy szárazbab
- 100 gr zöldbab
- 350 gr kockára vágott burgonya
- 200 gr kockára vágott sárgarépa
- 100 gr kockára vágott zeller
- 150 gr kockára vágott cukkini
- 200 gr érett lucullus paradicsom
- 1 db finomra vágott hagyma
- 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 1 csomó finomra vágott petrezselyem
- 1 szál finomra vágott bazsalikom
- 4 evőkanál extraszűz olivaolaj
Elkészítés:
Ha szárazbabból készítjük a levest, 12 órára beáztatjuk a babot. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. A paradicsomot egy percre forró vízbe tesszük és a héját lehúzzuk. Feldaraboljuk. A hagymát és a zellert olajon megpároljuk, hozzáadjuk a sárgarépát, a cukkinit, a burgonyát és felöntjük másfél liter vízzel.
Felforraljuk, sózzuk, letakarjuk. A friss babot 20-30 percig, a szárazat másfél órán át főzzük.
Elkészülte előtt 15 perccel hozzáadjuk a rizst, az aprított fokhagymát. Ha kész, petrezselyemmel és bazsalikommal díszítjük. Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!