2017. február 19.

Karfiol kuszkusz és vörös hering

Ez egy nagyon egyszerű és igen ízletes étel, akár ebédről, akár vacsoráról van szó. Pillanatok alatt elkészül, így tökéletes akkor is, ha éppen alig van időnk főzésre.
Szükségünk lesz egy konyhai aprítóra, egy egy wokra, vagy mély serpenyőre.

Hozzávalók:

  • karfiol rózsáira szedve
  • sárga laskagomba, a szár vastagabb, alsó része nélkül
  • újhagyma darabokra vágva
  • csípős helyes zöldpaprika pár szelet, vagy több szereted a csípőset

Fentieket a konyhai aprítóban kuszkusz méretűre aprítjuk.


Előkészítjük az alábbi őrölt fűszereket
  • chili
  • római kömény
  • kurkuma
  • koriander
  • fokhagyma granulátum

Zsiradékot (kókusz zsír) hevítünk a wokban és rádobjuk a zöldségeket. 
A kikészített fűszerekkel megszórjuk és folyamatos keverés közben 3-4  percig pároljuk - pirítjuk fedő nélkül.
Ha készen vagyunk, a zöldséget tálaló edénybe tesszük, melegen tartjuk.

A wok-ot kitöröljük és az olajban eltett, hidegen füstölt, Atlanti vörös hering filét a saját olaján mindkét oldalán hirtelen átsütjük.

Lime levével meglocsoljuk, salátával és a karfiol kuszkusszal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!