Ízletes, szaftos, laktató étel. Nagyon hamar elkészül.
Hozzávalók:
- kis fej lila káposzta,
- pár szelet sertés tarja,
- só
- kókusztejszín
- sertészsír (vagy kókuszzsír)
Elkészítés:
A lila káposztát felszeleteltem és enyhén besóztam. (Csak annyira, hogy ne legyen nagyon sós és ne eresszen rengeteg levet, mert nem préseltem ki utána)
A lila káposztát felszeleteltem és enyhén besóztam. (Csak annyira, hogy ne legyen nagyon sós és ne eresszen rengeteg levet, mert nem préseltem ki utána)
A felszeletelt húst szintén enyhén sóztam és zsiradékra téve mindkét oldalát enyhén megpirítottam. Kevés vizet töltöttem rá, lefedtem fedővel és puhára pároltam, majd a végén zsírjára sütöttem.
Ezután a káposztát is forró zsiradékra tettem serpenyőben, forgatva, keverve pirítottam, néha kevés vizet töltöttem alá. Mikor majdnem puha volt már, a kókusztejszínt ráöntöttem, kicsit még forraltam, majd a tűzről levéve a hússal szervíroztam.
Ezután a káposztát is forró zsiradékra tettem serpenyőben, forgatva, keverve pirítottam, néha kevés vizet töltöttem alá. Mikor majdnem puha volt már, a kókusztejszínt ráöntöttem, kicsit még forraltam, majd a tűzről levéve a hússal szervíroztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!