2018. március 21.

Céklás pagoda leves


A blogomban nagyon sok levessel találkozhattok. Le sem tagadhatom, hogy nagyon szeretem őket.
Képes vagyok a családtagjaim tűrőképességének határáig elmenni, sőt, sokszor azon is túl... Ilyen lett ez a csodálatos piros színű leves a benne lévő roppanósra főtt finom céklával, a pagoda karfiollal és a répa darabokkal.

Hozzávalók:
  • 1 liter alaplé (csirke farhátból)
  • zsiradék
  • kisebb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db cékla
  • 1/3 pagoda karfiol
  • só, tört bors
  • citromlé

A zöldségeket feldarabolom, a hagymákat a zsiradékon megdinsztelem. Rádobom a kockára vágott zöldségeket, a karfiol kivételével. Sózom, borsozom és roppanósra párolom. Felöntöm az alaplével, felforralom, ekkor rakom bele a karfiolt amit szintén roppanósra főzök. (Ha kevés az alaplé, még adok hozzá vizet és utána még fűszerezem.) Kevés citromlével ízesítem.

Nagyon finom, tartalmas leves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!