Hozzávalók:
- 50 dkg paradicsom, vagy paradicsom konzerv
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál oregano (szurokfű)
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 csipet bors
- 1 kávéskanál só
- 2 dkg cukor
- 2 dl víz
Elkészítés:
A paradicsomokat dobjuk lobogó forró vízbe, pár pillanat után vegyük ki és húzzuk le a héját. Vágjuk fel apró kockákra és tegyük nagy méretű lábasba.
Adjuk hozzá a fűszereket, a préselt fokhagyma gerezdeket, a fűszereket, a cukrot és a sót, majd majd 15-20 perc alatt főzzük össze. Ízlés szerint önthetünk hozzá kevés olíva olajat is.
A tetszésünk szerint tésztát az előírás szerint megfőzzük, forrón tálaljuk és a tetejét a szósszal díszítjük.
Adjuk hozzá a fűszereket, a préselt fokhagyma gerezdeket, a fűszereket, a cukrot és a sót, majd majd 15-20 perc alatt főzzük össze. Ízlés szerint önthetünk hozzá kevés olíva olajat is.
A tetszésünk szerint tésztát az előírás szerint megfőzzük, forrón tálaljuk és a tetejét a szósszal díszítjük.